Suvefestival „Mõisamängud“ toob kontserdi Voltveti mõisa

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõis Tihemetsas.
Voltveti mõis Tihemetsas. Foto: Ardi Truija

Muusikasõprade seltsi suvefestival “Mõisamängud” toob kontserdi Pärnumaalegi, Voltveti mõisa Tihemetsas.

Koostöös Eesti mõisakoolide ühenduse külastusmänguga "Unustatud mõisad" korraldab muusikasõprade selts 2014. aastal juba viiendat korda kammermuusika suvefestivali “Mõisamängud”. Festival toimub külastusmängus osalevates mõisates. Ajaloolises ja hubases õhkkonnas kohtuvad mõisalood, mängud ja muusika.

Kontsert “Neli hetke, kolm lille” toimub Voltveti mõisas 13. juulil. Esinevad sopran Kai Kallastu ja pianist Diana Liiv, kes esitavad Kaija Saariaho ja Veljo Tormise loomingut.

Soome üks tuntumaid nüüdisheliloojaid Kaija Saariaho on loonud tsüklis "Neli hetke" ("Quatre instants") hõrgu sopranipartii kõrvale kirgliku ja ülivirtuoosse klaveripartii, kus kohati on soovitatud pianistile sõrmede kaitsmiseks mängida lausa siidkinnastega.

Tsüklis kasutatud poeetiliste ja filosoofiliste laulutekstide autor on Saariaho loominguga lähedalt seotud Liibanoni kirjanik Amin Maalouf, kes on olnud kõikide tema ooperite libretist.

Eesti armastatud klassiku Veljo Tormise loomingust tulevad esitusele värvikatest miniatuuridest koosnevad laulutsüklid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles