Raimond Valgre festival tuleb taas

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgre festivali korraldajad Elina Kask ja Kai Tarmula pälvisid möödunud aastal Valgre pärandi auhinna.
Valgre festivali korraldajad Elina Kask ja Kai Tarmula pälvisid möödunud aastal Valgre pärandi auhinna. Foto: Ants Liigus

Laupäeva õhtul tehakse Ammende villa aias järjekorras juba 11. kummardus helilooja Raimond Valgrele ja tema loomingut esitab mitu andekat Eesti artisti.

Festival „Kummardus Valgrele“ kasvas välja ühekordsest ettevõtmisest. Ürituse korraldaja Kai Tarmula sõnade järgi sai kõik alguse, kui Elina Kasega otsustati teha kuursaalis Raimond Valgre kontsert. „Laenutasime teatrist töötajatele ajastukohased kostüümid, kuid paar tundi enne kontserdi algust oli maja nii rahvast täis, et kellelgi polnud mahti kostüümi selga panna,“ meenutab Tarmula.

Samasse aega jäi helilooja 90. sünniaastapäev, mille puhul Pärnu Rotary klubi avas kuursaali kõrval heliloojale skulptuuri ja hakkas välja andma Valgre pärandi auhinda. Tarmula meelest aitas see traditsiooni kujunemisele suuresti kaasa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles