Järvid toovad Pärnusse pool tuhat muusikut

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Järvi ja Leonid Grin viisid 13 riigi dirigendid alustuseks Estoniasse ja muusikaakadeemiasse. Maestro ees paneb end proovile Taavi Kull.
Neeme Järvi ja Leonid Grin viisid 13 riigi dirigendid alustuseks Estoniasse ja muusikaakadeemiasse. Maestro ees paneb end proovile Taavi Kull. Foto: Edmar Tuul

Algavast Pärnu muusikafestivalist Järvi akadeemiast võtab tänavu osa rekordilised viis sümfooniaorkestrit ja ligemale pool tuhat muusikut, kes peavad ära mahtuma nii Pärnu kontserdimajja kui linna öömajadessegi.

Festivali korraldaja Kristjan Hallik rääkis, et kui varem on muusikute arv jäänud kolmesaja ringi, tõotab see tänavu küündida poole tuhandeni, sest ainuüksi Amsterdami VU ülikooli ja Läti rahvuslikus sümfooniaorkestris on kummaski 90 liiget.

Festivalil esineb teinegi Läti orkester – Sinfonietta Riga, lisanduvad traditsiooniliselt meistrikursustel osalevaist noortest muusikutest festivali ajaks moodustuv Järvi akadeemia noorte sümfooniaorkester ja festivaliorkester, kus mängivad perekond Järvide kutsel üle maailma Pärnusse kokku sõitnud muusikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles