Ministeerium kahtleb Pärnu avalikus kohas purjutamise piirangu põhjendatuses

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Justiitsministeerium on mures, et kohalikud omavalitsused ei saa piisavalt aru, kuidas avalikus kohas alkoholitarbimist piirata. Pärnus kehtestatud laiaulatuslikke piiranguid ei pea ministeerium küllalt põhjendatuks.

Esimesest juulist kehtima hakanud korrakaitseseadus lubab avalikus kohas tarbida alkoholi, kuid jätab kohalikele omavalitsustele võimaluse seda õigust piirata, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kõige kaugemale on piirangutega läinud Pärnu, kus alkoholi ei tohi pruukida mänguväljakutel, terviseradadel ja kesklinnas.

Just kesklinna piirang tekitab justiitsministeeriumil küsimusi. Seaduse järgi on õigus alkoholi tarbimist keelata vaid laste, haigete ja tervislikke eluviise harrastavate inimeste kaitseks.

"Pärnu on soovinud väga laiaulatusliku piirangu kehtestada, aga kuna justiitsministeeriumi järelevalvet Pärnu üle ei teosta, saame objektiivse kõrvalvaatajana lihtsalt öelda, et haldusmenetlust tõenäoliselt ei ole järgitud punkt-punktilt. Tasuks uuesti vaadata ja läbi kaaluda, kas oli ikkagi põhjendatud nii laiaulatuslik piirang sätestada," tõi justiitsministeeriumi nõunik Kristen Kanarik välja piirangu kitsaskohad.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi sõnul võeti piirangualuseks ala, kus suveperioodil liigub enim inimesi ja kus on palju võimalusi alkohoolseid jooke kultuursel kombel tarbida, kuid seda kohvikutes-restoranides.

Linnapea silmis pole mõistlik kesklinna jaotada väiksemateks aladeks, kuna see tekitaks probleeme nii piirangute tähistamisel kui ka järelevalvel.

Kanariku sõnade kohaselt tuleks Pärnu linnal siiski põhjenduse osa üle vaadata ja see selgelt kirja panna nii, et iga linlane sellest aru saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles