Ammende aias elustatakse vinüülplaat lastelauludega

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvide pere laste kontsert Ammende villas on igal aastal festivali armsamaid hetki.
Järvide pere laste kontsert Ammende villas on igal aastal festivali armsamaid hetki. Foto: Ants Liigus

Perekond Järvid on 150aastase Richard Straussi kõrval võtnud oma südameasjaks esitada ja tutvustada oma muusikafestivalil eesti heliloojate teoseid, millest üks kõlab ühtlasi maailma esiettekandena.

1982. aastal salvestati vana lastelauludega vinüülplaat, millel laulis Heli Lääts ja saateks mängisid toona kahekümnendais eluaastais noored Teet ja Andrus Järvi kammeransamblis ühes Kalju Terasmaa ja teiste muusikutega. Tegu oli Eino Tambergi (1930–2010) vahvate lastelauludega. Nüüd otsis Järvide pere need vanad laulukesed üles.

“Loomulikult ei olnud mingisuguseid noote juba ammu kuskilt leida, sest kuulu järgi käis tollel ajal kergema muusika salvestamine raadios niimoodi, et tulid need muusikud, kes orkestrist parasjagu vabad olid, noodid valmistati kiiresti ette ja mängiti sisse. Ent meil õnnestus leida Eino Tambergi käsikirjaline sümfooniaorkestri partituur. Elis Vesik seadis selle meie jaoks väiksemale kammerkoosseisule, et oleks õdusam mängida,” avaldas Pärnus alanud rahvusvahelise muusikafestivali Järvi akadeemia korraldaja Kristjan Hallik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles