Woyzeck, ära niimoodi torma!

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuksur on Woyzecki (Priit Loog) üks ameteid, kuid tööde vahet rügamine tekitab pingeid perekonnaelus ja raskusi oma koha leidmisel maailmas.
Juuksur on Woyzecki (Priit Loog) üks ameteid, kuid tööde vahet rügamine tekitab pingeid perekonnaelus ja raskusi oma koha leidmisel maailmas. Foto: Terina Tikka

Endla teatris esietendus Hendrik Toompere külalislavastus „Woyzeck“, groteskne lugu läbi elu tormamisest.

Lugu räägib mehest, kellel tarvis peret ülal pidada. Mõni läheb sellises olukorras Soome tööle, teine rabab neljal ametikohal. Tüki nimitegelane Woyzeck (Priit Loog) on otsustanud viimase kasuks.

Ta langetab metsa, lõikab juukseid, tassib jäätisekaste ja sööb meditsiinilise eksperimendi raames aasta aega vaid herneid. Woyzeck jõuab vaevalt ühe töö lõpetada, kui ta juba kiirustab järgmisele tööpostile. Selline rabelemine paneb kohe esimeses steenis kapteni (Jaan Rekkor) teda arutu tormamise eest manitsema ja tekitab pingeid koduses elus. Peagi asubki Woyzecki naine Marie (Kaili Viidas) mehelt saamata jäävat tähelepanu otsima mujalt, antud olukorras kapellmeistrilt. Selles pole midagi uut, tegemist on argise ja levinud motiiviga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles