Pärnu ajab avalikus kohas napsitamise lubamisel oma joont

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalikus kohas purjutamist piirava kohaliku omavalitsuse üldkorralduse andmise menetluses tuleb kaasata huvitatud isikud, sest jutuks üldkorraldusega sekkub omavalitsus isiku vaba eneseteostuse põhiõigusesse.
Avalikus kohas purjutamist piirava kohaliku omavalitsuse üldkorralduse andmise menetluses tuleb kaasata huvitatud isikud, sest jutuks üldkorraldusega sekkub omavalitsus isiku vaba eneseteostuse põhiõigusesse. Foto: Ants Liigus

Pärnu sai justiitsministeeriumilt hurjutada, sest ametiasutus kahtleb Pärnu avalikus kohas purjutamise piirangute põhjendatuses.

„Praeguseks on piirangutega kõige kaugemale läinud Pärnu, kus alkoholi ei tohi pruukida mänguväljakutel, terviseradadel ega kogu kesklinnas,” tõdeti pühapäevases „Aktuaalses kaameras“. „Seaduse järgi on õigus alkoholitarbimist keelata vaid laste, haigete ja terevislikke eluviise harrastavate inimeste kaitseks.”

Ent Pärnu pole üksi, sest nagu uudistesaates tõdeti, on veel mitu kohalikku omavalitsust selgelt välja öelnud, et nemadki tegelevad piirangute seadmisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles