Video: tõmmud lilleärikad püüavad taas kergeusklikke

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimastel päevadel on Pärnus taas märgatud tõmmu nahavärviga lilleärikaid, kes pakuvad möödujatele roosiõit justkui kingitusena, kuid hakkavad siis lille eest heategevuseks raha nuiama.

Suure tõenäosusega on tegemist pettusega ja raha heategevuseks ei lähe.

Kahtlasest äritegevusest Pärnu Postimehele video saatnud mees märkas lilleärikaid eile Maxima hüpermarketi ukse juures. Mehe filmitud videolõigust on näha, et lilleoksa eest soostus lühikese aja jooksul raha välja käima mitu inimest.

„Umbes viie minuti jooksul, mil ma seda tegevust jälgisin, andis lille eest raha viis inimest,“ kirjeldas video autor nähtut.

Mees märkis, et siis tuli poest välja turvamees, kes lillepakkujad kaubanduskeskuse juurest ära ajas.

Täna lõuna paiku tegutsesid lillepakkujad Port Arturi kaubanduskeskuse juures. Suhtlusportaali Facebook lehekülg Märgatud Pärnus teatab, et lilledega aferistid üritasid lilli pakkuda veel Tivoli juures, kuid sealt kupatasid turvatöötajad nad minema.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment ütles, et kui inimestele tundub lillede kinkimine kahtlasena, pole lille vaja vastu võtta ja raha selle eest loovutada.

Leesment soovitas niisugustest lillepakkujatest politseile teada anda politsei lühinumbril 110.

Leesment ütles, et täna on politseile lillemüüjatest teatatud kolmel korral. Et ühtegi avaldust, et keegi oleks taolisest tegevusest kahju saanud, politseile esitatud pole, ei saa politsei muud ette võtta kui lilleärikate tegevus teadmiseks võtta ja olukorda jälgida.

Leesmendi sõnade kohaselt pole lilledega müügiloata äritsemine seaduslik, ent kui müügitegevust tõestada ei õnnestu, jäävad politsei käed seaduserikkujate ohjamisel lühikeseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles