Juhuslikust ideest sündinud tõsine film tiibetlasest Pekingis

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu juhusele kohtas tiibetlanna Zanta ameerika raadioreporterit, mis muutis tema elu ning lõi sõpruse erinevast kultuuriruumist pärit naiste vahel.
Tänu juhusele kohtas tiibetlanna Zanta ameerika raadioreporterit, mis muutis tema elu ning lõi sõpruse erinevast kultuuriruumist pärit naiste vahel. Foto: Kaader filmist

Praegu toimuva dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festivali raames valitakse koostöös Eesti Televisiooniga välja publiku lemmik, millele antakse eesti rahva auhind. Tänavu kandideerib sellele auhinnale teiste seas USA raadioreporteri Jocelyn Fordi film „Kuskil pole kodu ehk Tiibetlane Pekingis“.

Film räägib loo Tiibeti naisest Zantast. Zanta mees on tapetud ja ääretu vaesus sunnib teda pojaga Pekingisse õnne otsima suunduma. Puudulik keeleoskus ja diskrimineerimine teevad töö leidmise väga keeruliseks ning viimases hädas palub naine, et Ford tema poja endale võtaks. Ajakirjanik keeldub, kuid proovib teda aidata. Sellest saab alguse koostöö, mis kestab siiani.

Juhuslik kohtumine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles