Ilmatark: pääsukesed ennustavad põuda

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsukesed ennustavad põua jätkumist. Foto on illustreeriv.
Pääsukesed ennustavad põua jätkumist. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Selle nädala ilm on olnud mitmekesine. Ilmateate järgi lubati kogu aeg vahelduvat ilma kohatiste sademetega ja vahepeal äikest, kuid vihmapilved Lõpele, Lääne-Eestisse ja saartele praktiliselt ei jõudnudki.

Kui Ida- ja Lõuna-Eestis on mitmel pool vihma tulnud, siis imestama paneb, et millegipärast on Emajõe ja Võrtsjärve veetase alla keskmise.

Meil on põllud põua käes ja vihma oleks hädasti vaja. Õiget päevitusilma ei ole olnud, kuid loodan, et nädala lõpp tuleb siiski soojem ja lubab päikest võtta.

Järgmise nädala ilm on paljulubav, sest päevatemperatuuri lubatakse esmaspäevast juba kuni 28 kraadi. Öödki on suhteliselt soojad 16–17 kraadiga. Ilus ilm püsib järgmise nädala lõpuni.

Mulle räägiti, et pääsukesed viskavad pojad pesast välja. See tähendab põua jätkumist. Õhus on vähe putukaid, millega linnupoegi toita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles