Galerii: Pärnu filmifestivalil selgusid auhinnasaajad

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile lõppenud 28. Pärnu filmfestivali peaauhinna ehk suure auhinna pälvis sotsiaalse sõnumi ja parima kunstilise lahenduse eest leedu dokumentalisti Audrius Stonyse „Ramin“. See on portree gruusia vanahärrast, kes on pühendanud oma elu spordile ja jäänud üksikus ning otsib nüüd elu esimest ja viimast armastust. Film kandideeris 2011. aasta parimale võõrkeelsele Oscarile. 

Eesti rahva auhinna, mis selgus televaatajate hääletuste põhjal, võitis taani kineast Katrine Riis Kjaer filmi eest „Alasti halastus ehk tõsine lugu lapsendamisest“. See on traagiline lugu murtud lubadustest ja täitumata ootustest.  

Parima põlisrahva ellujäämist kajastava filmi auhinna sai poolakas Maciej J. Drygas filmi eest „Abu Haraz“, mis vaatleb Sudaani küla iidse elurütmi katkemist tammi rajamisest põhjustatud üleujutuse tõttu.

Parimaks autoportreefilmiks kuulutati poola filmimehe Pavel Lozinski „Isa ja poeg“. See on kahe tunnustatud dokumentalisti Marcel ja Pawel Lozinski kaksikportree, poja film endast ja isast.

Kõige poleemilisemaks filmiks tunnistati lätlase Ivars Zviedrise „Dokumentalist“ – portree üksildasest naisest ja autoportree filmi tegijast. Parimaks lastefilmiks kuulutati poola dokumentalisti Pawel Ferdeki „Liidrid“, mis jälgib õpilaste valimisvõitlust kooli õpilasnõukogusse.

Parimaks üliõpilasfilmiks sai soomlanna Sanna Liljanderi „Jääl“ – film depressioonist, sõltumatusest ja tahtejõust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles