Raba tänav saab kergliiklustee

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kergliiklusteede võrgustiku ja rajatava tee asukohaskeem.
Pärnu kergliiklusteede võrgustiku ja rajatava tee asukohaskeem. Foto: Pärnu linnavalitsus

Tänavu hilissügiseks rajatakse Pärnusse Raba tänavale ühe kilomeetri pikkune kergliiklustee.

Kergliiklustee valmimine täiendab praegu ligikaudu 40 kilomeetri pikkust Pärnu kergliiklusteede võrgustikku, ühendades Jaansoni raja paremkaldalt kulgeva kergliiklustee Ehitaja tee äärse kergliiklusteega.

Peale piirkonna elanike tervisespordi võimaluste avardumise luuakse kergliiklustee rajamisega Rääma põhikooli õpilastele ning Männipargi lasteaias käivatele lastele turvalisem tee liiklemiseks. Ka annab teedevõrgustiku ühendamine paremad võimalused jalgsi, jalgrattaga või muul viisil jõuda Ehitajate teelt kesklinna.

Siseministeerium kandis Pärnu linnavalitsuse esitatud projekti "Raba tänava kergliiklustee ehitamine" meetme "Linnaliste piirkondade arendamine" investeeringute kavva.

Hiljemalt augustis kuulutatakse kergliiklustee ehitamiseks välja hange, ehitustegevus toimub septembris-oktoobris ning tee valmimine on plaanitud novembriks.

Kergliiklustee valmimist toetatakse Euroopa regionaalarengu struktuurfondi "Elukeskkonna arendamise rakenduskava" prioriteetse suuna "Piirkondade terviklik ja tasakaalustatud areng" meetmest "Linnaliste piirkondade arendamine" kuni 227 800 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles