Lauri Beekmann: Keelualade seadmisest lastele

Lauri Beekmann
, Eesti Karskusliidu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Beekmann.
Lauri Beekmann. Foto: PP

Iga vastutustundlik lapsevanem annab oma parima, et hoida lapsi ohu eest. Sama peaks käima halbade mõjutajate eest hoidmise kohta. Peaksime kaitsma lapsi telesaadete, arvutimängude ja teatud muusika eest, mis võivad kahjulikult mõjutada lapse arengut. Lapsed ei tohiks mängida mänguasjadega, mis muudavad vägivalla ja tapmise mänguliseks ning tavaliseks.

On ju iseenesestmõistetav, et lapse isikuomaduste kujunemisel mängivad olulist rolli kõik need välised mõjutajad, mis pealegi sisustavad sageli nii olulise osa lapse päevast. Lastekaitse seadus ütleb näiteks, et Eesti Vabariigis on keelatud toota ja müüa mänguasju, mis imiteerivad inimeste ja teiste elusolendite hävitamise vahendeid. Kahjuks on selliseid mänguasju poodides väga palju.

Asi ei ole keelamises, vaid laste heaolus ja turvalisuses. Samal põhjusel ei tohiks laps viibida kohtades ja olukordades, mis võivad talle negatiivselt mõjuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles