Külapillimehed noodilehti ei vaja

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külapillimeeste kokkutulekul saavad kokku igas vanuses muusikaarmastajad, kes mängimiseks nooti ei vaja – lihtsad ja armastatud lood on selgeks õpitud kuulmise järgi.
Külapillimeeste kokkutulekul saavad kokku igas vanuses muusikaarmastajad, kes mängimiseks nooti ei vaja – lihtsad ja armastatud lood on selgeks õpitud kuulmise järgi. Foto: Ants Liigus

Igal suvel saavad Pärnus Nooruse maja suveaias kokku pillimehed, kes mängivad puhtast mängurõõmust ja armastusest muusika vastu. Lood on lihtsad ja publik laulab mõnuga kaasa.

Nädalavahetusel peetud Pärnu 9. üleriigilisel külapillimeeste kokkutulekul osalesid kümned akordioni- ja lõõtsamängijad, traditsiooniliselt anti mitu kontserti ja mängiti simmanil tantsuks.

Laupäeva pärastlõunal kostis Nooruse maja aiast mõnusat akordionimuusikat juba kaugele: lõppemas oli galakontserdi proov ja dirigent Grete Tammalu viimistles pillimeeste koosmängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles