Mainekamaid säratas nende märkamine

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänukirjade ja lillesülemitega jäid Kurgjal pildile (vasakult) Merike ja Indrek Bachman ning Mari Karon ja Atte Alfthan, tähtsündmust väärtustab Jakobsoni bareljeefiga meenemedal.
Tänukirjade ja lillesülemitega jäid Kurgjal pildile (vasakult) Merike ja Indrek Bachman ning Mari Karon ja Atte Alfthan, tähtsündmust väärtustab Jakobsoni bareljeefiga meenemedal. Foto: Ants Liigus

Kurgjal Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis olid tähelepanu keskmes tänavused laureaadid, Pärnumaa populaarseima põllumehe aunimetuse pälvinud Atte Alfthan ning haridus- ja kultuuritegelane Mari Karon.

Kodumaakonna mainekaima tunnustamise, 26 aastat järjepidevalt kestnud Jakobsoni konkursi žürii otsusega tõusis esimest korda pjedestaalile võõramaalane – soomlane, kes on pühendunud Massiaru külakogukonnale ja on piirkonna suurima tööandja, Massiaru põllumajandusliku osaühingu juhatuse liige. Osaühingul on enam kui 200pealine piimakari ja 1200 hektarit haritavat maad. Missioonitundest kasvab ka maakari, mis pälvis tulemuste eest maakarjakasvatajate seltsi hõbedase rändkarika.

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õppealajuhataja, rahvatantsuansambli Kilingi asutaja ja juhendaja on teada üle maakonna ja kaugemalgi. Kurgja talumuuseumi juhataja Monika Jõemaa võrdles teda Jakobsoni-aegse kooliõpetajaga, kes oli maa soolana paikkonnas rohkem kui tunniandja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles