Politsei kontrollib sel nädalal veoki- ja bussijuhte

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse patrull kontrollis täna hommikul Pärnu linnas ühissõidukijuhte.
Lääne prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse patrull kontrollis täna hommikul Pärnu linnas ühissõidukijuhte. Foto: Lääne prefektur

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse patrull kontrollis täna hommikul Pärnu linnas ühissõidukijuhte.

Kokku kontrolliti viite juhti ja bussi, juhtide seisundile midagi ette heita ei olnud.

Nelja bussi puhul pidi politsei tegema juhile märkuse, sest kontrollimisel avastati mõningad puudused. Näiteks olid kontrollimata tulekustutid või bussi armatuurlauas põlesid mõne süsteemi hoiatustuled.

Need rikked ei ohustanud küll otseselt sõitjaid, kuid ei vastanud täiel määral mootorsõidukile kehtestatud tehnonõuetele. Vedaja on kohustatud bussid tehnonõuetega vastavusse viima.

„Tänane kontrollimine on üks näide omataoliste hulgast, pistelisi kontrolle tehakse eri ajal ja kohas,“ märkis Lääne prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Sander Peremees.

Peremehe ütlust mööda on peale selle, et ühissõiduki rooli istuks kaine ja puhanud juht, oluline, et ka sõiduvahendiga, millega ta sõitjaid veab, on kõik korras. „On üsna tõenäoline, et kõrvaldame liinilt tehniliselt mittekorras sõiduki, mis võib ohtu seada sõitjate elu ja tervise, ning suuname kordusülevaatusele,“ ütles ta.

Sel nädalal toimuvate kontrollreidide ajal on tähelepanu all transporditeenust osutavad sõidukid. "Oluline on, et juht oleks kaine ja puhanud ning sõiduk tehniliselt korras," teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles