Kevadel Nigulasse toodud karupoeg kolib Leedu loomaparki

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigula metsloomade taastuskeskuse vastne kasvandik toodi teisest Eesti otsast, Harjumaalt Uuri külast, kus ta oli majaõues kreegipuu otsa roninud ja seal pererahvale silma hakkas.
Nigula metsloomade taastuskeskuse vastne kasvandik toodi teisest Eesti otsast, Harjumaalt Uuri külast, kus ta oli majaõues kreegipuu otsa roninud ja seal pererahvale silma hakkas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Algul inimeste hoole all olnud väike karuplika, kes kevadel Nigula metsloomade taastuskeskusesse toodi, on inimestega sedavõrd harjunud, et vabasse loodusesse teda enam lasta ei saa.

Sellest nädalast peatub karuke Võrumaal Alaveski loomapargis, kust ta siirdub Leetu, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Pooleaastane karupoeg müttab Võrumaal Alaveski loomapargis oma lemmikmänguasjaga, milleks on alumiiniumist toidukauss. Kuigi Nigula metsloomade taastuskeskus on koht, kus püütakse loomi hoida võimalikult palju eemal kontaktidest inimestega, et pärast abi andmist neid loodusesse tagasi lasta, on selle karupoja saatus jääda edasiseks eluks loomaparki. Metsas iseseisvalt ta enam toime ei tuleks.

Kahe-kolme kuu pärast, kui Leedus Gruta pargis saab karuaedik valmis, siirdub karuplika sinna, sest nii Eestis kui meie lähinaabrite loomaaedadel-loomaparkidel nõudlust pruunkaru järele pole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles