Kommentaar: Putin on oma kodanikega välismaal nurgas

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satelliidifoto Malaisia reisilennuki kukkumiskohast Ida-Ukrainas.
Satelliidifoto Malaisia reisilennuki kukkumiskohast Ida-Ukrainas. Foto: Reuters

Malaisia reisilennuki MH17 allatulistamine oli šokk kõigile, samal ajal on see hea võimalus osundada, kuivõrd on tänapäeva sõja iseloom muutunud.

Oleme kindlasti juba mõistnud, et kui teinekord mitu päeva kestnud lahingud annavad tulemuseks vaid kaks-kolm tapetut mõlemalt poolt, on nappide kaotuste selgituseks meeste hea kaitsevarustus. Nüüd oskame ette kujutada sedagi, et samal ajal kui maa peal möllavad mitmendat kuud vihased lahingud, kus kasutatakse rakette ja silmale nähtavates kõrgustes liikuvaid ründelennukeid, lendasid kogu selle aja sõdiva piirkonna kohal umbes kümne kilomeetri kõrgusel rahumeeli reisilennukid!

Alates 17. juulist, kui Ida-Ukrainast saadeti ootamatult teele rakett, millele suurte õhulainerite lennukõrgus oli kättesaadav, sealt enam üle ei lennata. Nüüd on kõikjal kohale jõudnud seegi, et iga sõda võib väljuda algul omaks võetud raamidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles