Korrakaitseseadust küpsetati seitse aastat

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui õllejooja oma tegevusega kedagi ei häiri, võib ta humalavett timmida lausa vabariigi valitsuse akende all.
Kui õllejooja oma tegevusega kedagi ei häiri, võib ta humalavett timmida lausa vabariigi valitsuse akende all. Foto: Toomas Huik/Postimees

Juba 2011. aasta 23. veebruaril vastu võetud ja selle aasta 1. juulist jõustunud korrakaitseseaduse koostamisega tehti hakatust seitsme aasta eest, 2007. aasta mais.

Et kaua tehtud seaduse peatükk „Avalikus kohas käitumise nõuded”, täpsemalt § 55 alkoholi või muud joovet tekitava aine tarvitamist käsitlev lõige on tekitanud poleemikat, olgu väga põgusalt meenutatud seaduse eelnõu seaduseks kasvatamist.

Alguseks kindlasti seda, mida ütles vabariigi valitsuse algatatud eelnõu eesmärgi kohta üriku seletuskiri. See deklareeris järgmist: „Korrakaitseseaduse eelnõu algatamine on tingitud vajadusest luua nüüdisaegne, ühtne ja õigusriiklik alus avaliku korra kaitse süsteemile Eestis. Vajadus korrakaitseõiguse normatiivse baasi uuendamise järele on ilmselge.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles