Eliisabeti kirikus kõlab soome muusika

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul esinevad Pärnu Eliisabeti kirikus Suveaaria muusikafestivali raames sopran Egle Veltmann ja pianist Pinja Kauhanen, kavas on Oskar Merikanto ja Jean Sibeliuse laulud.

Duo koostöö kasvas välja õpinguteaegsest tutvusest Sibeliuse akadeemias. Nende eeskuju ja õpetaja on olnud Helsingi konservatooriumi ja Helsingi Metropolia ülikooli professor pianist Heiki Pellinen.

Egle Veltmann lõpetas Eesti muusika- ja teatriakadeemia muusikapedagoogika erialal ning jätkas õpinguid Helsingi Metropolia ülikoolis. Ta on osalenud paljudel klassikalise laulu meistrikursustel ning lauljana esinenud põhiliselt Eestis ja Soomes. Tema rollide hulka kuuluvad näiteks Dorabella Mozarti ooperist „Cosi fan tutte“, Pamina Mozarti ooperist „Võluflööt“ ja Edelknabe Wagneri ooperist „Lohengrin“. Veltmann on laulnud ka Savonlinna ooperifestivali, Soome rahvusooperi ja Eesti rahvusooperi Estonia koori koosseisus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles