Pärnus ärandati töötava mootoriga pargitud auto

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koera ei maksa ka autosse jätta.
Koera ei maksa ka autosse jätta. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärnus ärandati eelmisel nädalal töötava mootoriga pargitud auto, milles oli haige koer.

Pärnu politseil tuli möödunud aastal Pärnus lahendada juhtumit, kus autojuht oli jätnud tänavale töötava mootoriga lukustamata sõiduki ja varas sõitis sellega minema.

Pärnu kriminaaltalituse juht Marge Kera rääkis, et kuna autos viibis haige koer, jättis juht auto tööle, et lemmikloom saaks olla jahedas.

„Kahjuks kasutas selle hetkelise eemalviibimise ära varas, kes sõiduki ja koeraga minema sõitis. Õnneks suudeti koer ja auto hiljem leida,“ seletas Kera.

Kera märkis, et palavuse leevendamiseks ei tohi jätta lahti sõiduki aknaid ja uksi või mootorit tööle, sest niisugused autod on ahvatluseks varastele ja tõenäosus sattuda varguse ohvriks on suurem.

Vargused autodest ei leia aset ainult linnas. Hoolas tasub olla ka maapiirkondades, kus inimesed usaldavad näiliselt turvalist ümbrust.

„Lääne prefektuuri haldusalas on maapiirkondades varastatud mitu sõidukit, millel uksed lahti ja süütevõti ette jäetud,“ märkis Kera, kelle jutu järgi on vargused lukustamata sõidukitest suvisel ajal märgatavalt sagenenud.

Lukustamata ustega sõidukitesse tungiti eelmisel nädalavahetusel ka Pärnus Papiniidu tänava kaubanduskeskuse parklas. Autost varastati õlakott koos sularaha, telefoni ja dokumentidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles