Ema jättis imiku päikese kätte pargitud autosse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autosse paigaldatud turvahäll. Foto on illustreeriv.
Autosse paigaldatud turvahäll. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei sai eelmise nädala lõpul teate, et Pärnus Laial tänaval kaubanduskeskuse parklas on imik, kes on jäetud üksinda päikese kätte pargitud sõidukisse.

Teataja sõnul laps nuttis ja higistas tugevalt. Selgus, et lapse ema oli jätnud imiku autosse järelevalveta, sest pidi minema kaubanduskeskusesse. Õnneks tuli ema peagi sõiduki juurde tagasi ja sündmus lahenes.

Pärnu kriminaaltalituse juht Marge Kera tuletab meelde, et laste palava ilmaga autosse jätmine on äärmiselt ohtlik, sest sõiduki sisetemperatuur tõuseb väga kiiresti ja ülekuumenemisel võivad olla tõsised tagajärjed laste tervisele.

„Ärge jätke kas või hetkeks väikelast sõidukisse järelevalveta. Isegi siis, kui eeldate, et eemalviibimise aeg on lühike, tuleb olla valmis ootamatusteks, mis võivad teie eemal viibimist pikendada. Tuleb vältida ka lemmikloomade hoidmist palavas autos, sest see on ohtlik nende tervisele,“ ütles Kera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles