Vargad passivad lahtisi aknaid ja uksi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargus
Vargus Foto: SCANPIX

Politsei teatel on viimasel ajal esinenud Pärnumaal juhtumeid, kus vargad on ära kasutanud seda, et sooja ilmaga on aken lahti jäetud ja nii on tõenäoliselt sisenetud esimesel korrusel asuvatesse korteritesse päevasel ja õhtusel ajal, kui kedagi kodus ei olnud.

On ka näide öisest ajast, kus eramus on käidud lahti jäetud akna kaudu. Vargad on kaasa viinud mobiiltelefone, fotoaparaadi ning tahvel- ja sülearvuti.

Viimati käidi avatud akna kaudu vargil esmaspäeva öösel Pärnus Vanapargi tänaval asuvas korteris ning varastati mobiiltelefon ja tahvelarvuti, tekitades kahju 358 euro eest.

„Soovitame päevasel ajal, kui kodust lahkute, eelkõige alumiste korruste aknad ja terrassiuksed sulgeda. Eramute omanikud ja kortermajade alumiste korterite elanikud peaksid hästi läbi mõtlema ka öise tuulutamise. Kurb on ärgates avastada, et öösel on kutsumata külalised käinud,“ ütles Pärnu kriminaaltalituse juht Marge Kera.

Kui eelmise aasta juulikuu 23 päevaga oli politseile Lääne prefektuuri tööpiirkonnas teada antud kuuest vargusest eluruumist, siis selle aasta juulis on selliseid vargusjuhtumeid 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles