Hillar Kohvi külastasid Bussi-Meelis ja Mari-Leen Albers

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussi-Meelis ja Hillar Kohv Viinahaua bussipeatuses.
Bussi-Meelis ja Hillar Kohv Viinahaua bussipeatuses. Foto: Erakogu

10. juulil ehk seitsmevennapäeval helises mul keskpäeval mobiiltelefon, helistajaks naerusuine Mari-Leen Albers Õhtulehest, kel oli soov mulle külla tulla.

Juhatasin külalistele teed ning kella 13 paiku nad punast värvi sõiduautoga vupsti Viinahaual olid ning fotograafiks ning autojuhiks ühes isikus Meelis Tomson ehk Bussi-Meelis. Buss oli üks kena suvesari Kanal 2-es mõned aastad tagasi.

Kui kohtusime, siis hõikasime juba eemalt “tere tulemast, siin me oleme” ning nemad vastu nagu suvitajate filmis” me oleme Tallinnast ja me maksame” ning kui seda filmi Viinahaua moodi tõlgendada, siis paksu suvitaja - Kohviveski rollis oli Mari-Leen ning Johni osas Meelis.

Maksti aga selliselt, et mitte ”viska neile 5 rubla”, vaid toodi külakostiks kaasa 5 liitrine “3 Kopikat kali” ning pakk Mesikäpp kommi ning muidugi ka värske Õhtuleht, kust oli hea suurt ristsõna lahendada.

Mari-Leenuga muigasin veel sedagi, et ma temaga olen nagu Arnold Oksmaa “eksid”, sest Mari-Leenu tuntus meedias algas just Arnold Oksmaaga seoses ehk pruudi rollis olemisega ning mind pani “paari” Arnold Oksmaaga Onu Bella Türi-Veskisillal lavashows ehk Bella laulu ”Moodne pulm” illustratsiooniks niiöelda.

Mari-Leen aga eitas Oksmaa pruudiks olemist ning ei tahtnud sel teemal rääkida.

Rääkisime aga minust, sest mulle ju külla tuldigi ning panin siis oma probleemid ka lauale kandikuga niiöelda. Esiteks muidugi katkine majakatus, mis vajab juba lähinädalatel uut katet plekkplaadi nöol ning selles osas on räägitud ka kohaliku tubli ettevõtja Heitti Sosiga Ritsu talust, kes tegi hiljuti keset ojalohku suure ja vägeva tantsu- ja laululava. Aga sellest kirjutan mõnes teises loos eraldi.

Teine mure on ahjuga ning vaja on kas uut ahju või pliiti ning kui pliit tuleb odavam ning annab sooja kenasti, siis saab otsustatud pliidi kasuks.Hea veel seegi, et probleem ahjuga tuli päevakorda suvel ja mitte talvel, sest talvel oleks keeruline ahjumüüri parandama hakata. Ja kui leidub häid inimesi, kes minu maja remonti sooviks rahaliselt toetada, siis võib kanda raha minu kontole ning see on SEB Postipank, arve:10010696824010.

Vaadati maja ning tehti fotosid ning ülesse pööningule ei julgenud külalisi kutsuda, sest muidu oleks tõesti võinud juhtuda nii, nagu juhtus selle Tallinna suvitaja ”Kohviveskiga”, et jääb augu vahele kinni või kukub läbi lae. Väike nali, ei tahaks Mari-Leenu selle võrdlusega “Siin me oleme!” komöödiafilmist mitte kuidagi pahandada ega solvata.

Kohtumine lõppes kenasti ning tegime ka minu mobiiliga mõne foto suvitavatest õhtulehelastest. Paraku Mari-Leen ei soovinud, et temast fotot avaldada ning loodan, et Meelis Tomson ehk ei pahanda, kui temaga tehtud foto loo juurde panen avaldamiseks. Meelise kontakti mul pole ka, et küsida. Tema on tuntud persoon ning mis tal saab selle vastu siis ikka olla?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles