Suveaaria festivalil esineb metsosopran Külli Tomingas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mtsosopran Külli Tomingas.
Mtsosopran Külli Tomingas. Foto: Pärnu Ooper

Laupäeval, 26. juulil esitavad metsosopran Külli Tomingas ja klaverimängija Luca Schieppati Suveaaria festivali raames Pärnu Eliisabeti kirikus kontseptuaalse kontserdiprogrammi "Originaal ja koopia", mis põhineb Sigismund Thalbergi ideel klaverile kohandatud laulukunstist.

Sellest on tulenenud ka esinejate idee klaverikunsti kohandamisest laulukunstile, mille puhul laulja, provotseerituna muusikalisest duellist, on sunnitud lähenema pianisti loogikale, et leida vormiline ja stiililine tasakaal.

Suveaaria kontserdid toimuvad kolmapäeviti ja laupäeviti Pärnu Eliisabeti kirikus. Kaheksandat korda toimuv Suveaaria keskendub lauljatele ja vokaalkunstile laiemalt.

Festivali eesmärk on tuua kodumaale esinema välismaal elavaid ja tegutsevaid eesti lauljaid ning viia neid kokku Eestis tegutsevate interpreetide ja teiste valdkondade loovisikutega.

Festivali kunstiline juht on helilooja ja dirigent Andrus Kallastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles