Kirikus kohtuvad laulu- ja klaverikunst

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Homme õhtul esitavad Pärnu Eliisabeti kirikus metsosopran Külli Tomingas (pildil) ja pianist Luca Schieppati kontseptuaalse kontserdiprogrammi “Originaal ja koopia”, mis põhineb Sigismund Thalbergi ideel klaverile kohandatud laulukunstist.

Sellest on tulenenud esinejate idee klaverikunsti kohandamisest laulukunstile, mille puhul laulja, provotseerituna muusikalisest duellist, on sunnitud lähenema pianisti loogikale, et leida vormiline ja stiililine tasakaal.

Mõlemad esinejad tulevad Itaaliast. Külli Tomingas alustas lauluõpinguid Pärnu humanitaargümnaasiumi muusikaosakonnas ja Tallinna konservatooriumis. Itaalias lõpetas Tomingas Piacenza konservatooriumi ja täiendas ennast Milanos. Itaalia kontserdisaalide ja teatrite kõrval on ta laulnud paljudes Euroopa kontserdipaikades. Kammermuusikuna esineb Tomingas enamasti pianististist abikaasa Luca Schieppatiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles