Pärnus autoga politseinike eest põgenud roolijoodik peab nädala arestimajas veetma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eile õhtul Pärnus oma sõidumaneeriga kaasliiklejate tähelepanu äratanud sõidukijuht sõitis teelt välja vastu puud. Politsei tuvastas mitmeid rikkumisi ja täna määras Pärnu maakohus 23aastasele mehele karistuseks seitse ööpäeva aresti.

Eile kell 22.07 teatati  politseile Pärnu rannarajoonis liiga kiirelt sõitvast sõiduautost Ford. Kohe tuli ka teine teade ning selle sisuks oli, et selle autoga sõideti vastu puud.

Sündmuskohale jõudnud politseipatrull leidis Ranna puiesteelt eest veel sooja mootoriga Fordi, mille tagaosa oli avariiline, kuid ühtegi inimest ei autos ega selle vahetus läheduses ei olnud.  

Patrull jäi samasse piirkonda tööle ning mõne aja pärast märgati sama autot liikumas Ranna puiesteelt Side tänava suunas. Politseipatrull andis vilkureid ja helisignaali kasutades peatumismärguande, kuid Fordi juht eiras neid ja jätkas sõitu. Autoga tehti mitmeid ohtlikke manöövreid: sõideti vastassuunavööndis, eirati sissesõidukeelu märki ja ristmikule sõites ei veendutud manöövri ohutuses. Sõiduk õnnestus peatada A. H. Tammsaare puiesteel.

Selgus, et ohtlikke manöövreid teinud auto roolis oli 23aastane mees, kellel puudus vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus ning alkoholisisaldus väljahingatavas õhus ületas lubatud piirmäära.

Täna taotles politsei Pärnu maakohtult mitme seadusesätte vastu eksinud mehele karistuseks aresti ja kohus määraski seitse ööpäeva.  

Lääne prefektuuri liiklusejärelevalvetalituse juht Sander Peremees on tänulik neile inimestele, kes ei jäänud linnatänavail ohtlikult kiiresti sõitvat autot märgates ükskõikseks ja andsid sellest politseile teada.

„ Pean igati õigustatuks, et vahetult pärast oma mõtlematut sõitu sai noor mees oma karituse kätte ning nüüd on tal piisavalt aega, et kaine peaga oma tegude üle järele mõelda,“ andis Peremees arestimajas nädalat veetva noore mehe käitumisele karmi hinnangu

Peremees märkis, et kohtus mees küll kahetses toimunut ja loodetavasti oli ta selles siiras, aga kas ta ka lõpuni adus, millised tagajärjed oleks tema sõidul võinud olla.

„Kurb on, et ikka leidub neid noori mehi, kes oma võimeid ülehindavad ja ei suhtu ei oma seisundisse ega oskustesse enesekriitiliselt, pannes lisaks endale ohtu ka kaasliiklejad. Ei õpita teiste vigadest - kurbi näiteid lähiminevikust on mitmeid - ja võetakse asjatuid riske,“ lausus Peremees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles