Mälestatakse luuletajat ja tõlkijat August Sanga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August Sang.
August Sang. Foto: Pärnu Postimees

Vana-Pärnu kalmistul mälestatakse pühapäeva, 27. juuli pärastlõunal luuletajat ja tõlkijat August Sanga, kelle sünnist möödub sel päeval 100 aastat.

"Sanga luules on luuletaja sõnum ja värss kui luuletamise vahend teineteisest eristatavad. Keel on Sangale nagu aknaklaas – läbipaistev meedium selle juurde, mida näidata tahetakse," on iseloomustanud tema loomingut eesti kirjandusteadlane Märt Väljataga. Sanga tõlkelooming oli kõrgetasemeline, viljakas ja väärtkirjandusele keskenduv, eriti luules. August Sanga on nimetatud meie parimaks luuletõlkijaks. Värsstõlkeid on ta teinud kaheteistkümnest keelest. Suurema osa neist moodustavad saksa, vene, prantsuse ja tšehhi keelest tõlgitud luuletused.

Mälestussündmusest võtab osa Pärnu linnavolikogu esimees Krista Nõmm. August Sanga luulet ja tema tõlkeluulet esitab Jaak Känd.

Mälestusõhtu jätkub Gruusia restoranis Kolhethi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles