Pärnakad väisasid ugrilaste kultuurioaasi

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaalased Mercedes Merimaa ja Raili Mengel Bõgõ külas esimesel rahvusvahelisel soome-ugri kohaliku toidu festivalil Byg-Byg.
Pärnumaalased Mercedes Merimaa ja Raili Mengel Bõgõ külas esimesel rahvusvahelisel soome-ugri kohaliku toidu festivalil Byg-Byg. Foto: Erakogu

“Me ei teadnud, mis meid ees ootab, aga saime hea üllatuse osaliseks,” tõdesid Udmurdimaalt äsja saabunud pärnumaalased Raili Mengel ja Mercedes Merimaa.

Mengel ja Merimaa viibisid Eesti saadikute koosseisus soome-ugri maailma kultuuripealinnas Bõgõs 18.–19. juulini toimunud hõimlaste toidu- ja köögifestivalil.

27-liikmelise Eesti delegatsiooni saadikute seas olid kohaliku toidu arendajad ja huvilised eri organisatsioonidest: Mercedes Merimaa esindas Leader-tegevusgrupi Pärnu Lahe Partnerluskogu ja Raili Mengel nii eespool nimetatud organisatsiooni projekti Romantiline Rannatee, aga ka kogu Eesti Maaturismi sektorit. Eestist korraldas festivalilt osavõttu MTÜ Peipsimaa Kogukonnaköök ja eestlaste rühma esindajateks olid Maitseelamuste Koja tulihingelised eestvedajad Triinu Akkermann ja Tauno Laasik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles