Uulus küpsetatakse lambaliha

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval saab Uulus mekkida lambaliha.
Laupäeval saab Uulus mekkida lambaliha. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval toimub Uulu vallamaja juures Uulu Lamba Vest, mille üks osa on Eesti meistrivõistlused lambaliha grillimises.

Lambaliha grillijad võistlevad kahes voorus, millest esimene on ühesuguste lihatükkide grillimine ja teine fantaasiavoor. Külastajad ei pea seda vesise suuga pealt vaatama, vaid võivad isegi lambaliharoogi osta. Õhtul on ühine lambasöömine.

Õpetatakse lammast pügama, villa pesema, kraasima, ketrama ja viltima. Lambakasvatajad annavad nõu, kuidas kodus lihtsalt ja maitsvalt lambaliharoogasid valmistada.

Kogu päeva võib vaadata koduloomade ja põllumajandustehnika näitust, kaubelda kohaliku toidu ja käsitöö laadal ning osa võtta romantilistest jalutuskäikudest. Toimuvad meelelahutuslikud spordivõistlused, esinevad Boris Lehtlaan ja ansambel Vilja Velled. Õhtul mängib tansuks ansambel Respekt.

Üritusega tähistatakse Uulu 500. aastapäeva ja valla nimepäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles