Rannalised peletasid purjutajaid

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu plaažile kogunes täna palju rahvast.
Pärnu plaažile kogunes täna palju rahvast. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuigi sajad inimesed leidsid täna tee Pärnumaale Uulu Lamba Vestile ning vähemalt niisama paljud Lottemaale, loetleti ka Pärnu plaažil laupäeval 10 500 päevitajat. Kahjuks tuli rannavalvel tegelda purjutajatega.

Pärnu plaažil rannavalveteenust pakkuva G4S pressiesindaja Julja Garanža kinnitusel informeerisid kahest purjutajast rannavalvureid teised päevitajad.

„Mehed olid sellises seisundis, et päikese käes olek muutus nende endi jaoks ohtlikuks,“ rääkis Garanža. „Õnneks piisas nende korrale kutsumisest ja politsei abi vaja ei läinud. Purjutajad lahkusid rahumeelselt. Aga liigne alkoholitarbimine päikese käes võib inimesele endale ohtlikuks muutuda.“

Garanža hinnangul on selline rannaliste sekkumine igati positiivne.

„Et rannas on väga palju inimesi, tasub kindlasti hoida silma peal ka kõrvalpäevitajal, kas temaga on ikka kõik korras,“ arvas Garanža. „Vajadusel võib teavitada rannavalvureid.“

Teise positiivse tendentsina tõi pressiesindaja välja, et vanemad on hakanud massiliselt oma lastele rannavalvurite käest käepaelu võtma, kuhu kirjutada vanemate kontaktandmed juhuks, kui laps peaks kaduma.

„Täna tuli rannavalvuritel vaid kaks last vanematega kokku viia,“ lisas Garanža.  

Pärnu rannas mõõdeti täna õhusooja 30 kraadi ja veetemperatuuriks 22 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles