Lapse surnuks sõitnud juht lahkus sündmuskohalt

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Laupäeva õhtul juhtus raske liiklusõnnetus Pärnumaal Tõstamaa vallas Kastna külas, kus maastur Mitsubishi L200 sõitis otsa 14aastasele jalgratturile.

Politsei- ja piirivalveameti teatel juhtus traagiline õnnetus kella 23.32 ajal, mil 14aastane neiu sõitis sõidutee servas jalgrattaga. Talle sõitis tagant otsa samas suunas sõitnud Mitsubishi L200 sõiduauto. Õnnetus juhtus kruusateel lauges kurvis, kus mõlemal suunal on hea nähtavus.

Noor jalgrattur hukkus sündmuskohal. Tüdrukuga koos liikunud teine jalgrattur jõudis kokkupõrkest hoiduda.

Kuigi Mitsubishi lahkus sündmuskohalt, kukkus politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Graki teatel teele auto registreerimismärk.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust.

Pärnu politseijaoskonna juht Tõnu Kivis tunneb kaasa hukkunud neiu lähedastele ja loodab, et autoroolis olnud juht õnnestub kiiresti välja selgitada.

„Nagu liikluses ikka, on kergliikleja haavatavam,“ tõdes Kivis. „Samas on oluline, et maanteel sõites, ka suhteliselt valgel suveööl, teeks jalgrattur end võimalikult hästi nähtavaks ja kasutaks kaitsekiivrit.“

Kivis kinnitas, et politsei otsib maasturijuhti. Ta soovitas õnnetuse juhtumise ajal roolis olnul endal politseiga ühendust võtta, sest vastutusest hoiduda ei ole tal võimalik. 

Politseijuht tuletas meelde, et pimedal ajal sõites peaks sõidukijuht valima sõidukiiruse, mis takistuse teele ilmumisel jätaks aega reageerimiseks ja kokkupõrkest hoidumiseks. „Ükskõik milline õnnetus juhtub, juht peaks kohale jääma - sündmuskohalt lahkumisele ei ole õigustust,“ kinnitas Kivis.

Politsei andis Postimehele teada, et sai täna pärastlõunal Tõstamaa vallas tüdruku surnukssõitmises ja sündmuskohalt lahkumises kahtlustatavaga kontakti.

Lääne prefektuuri pressiesindaja ei täpsustanud, kas politsei sai juhi kätte või ilmus juht ise politseisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles