Leelo Tungal, Indrek Hirv, Heikki Kalle ja Kaupo Meiel seiklevad kosmoses

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Kolmapäeval, 30. juulil toimub Pärnumaal Kosmonautika puhkekeskuses traditsiooniline kirjandusõhtu, millel tänavu loevad oma loomingut Leelo Tungal, Indrek Hirv ja Kaupo Meiel ning elavat eestikeelset muusikat esitab Heikki Kalle.

Leelo Tungal on armastatud kirjanik, kelle lasteluuletuste saatel on üles kasvanud mitu põlvkonda eesti lapsi. Siiski pole tema looming mõeldud ainult väikestele, Leelol on alati midagi toredat, põnevat ja huvitavat öelda täiskasvanutelegi.

Kirjanik ja kunstnik Indrek Hirv on avaldanud üle paarikümne raamatu ning tema looming hõlmab luulet, esseistikat, draamat ja proosat. Eesti luulesõprade jaoks on ta lausa kultuslik autor, kelle luulekeel on õrnalt kõikehõlmav.

Kosmonautika kirjandusõhtute juurde käib elav muusika, mida toob seekord loojuva päikese saatel kuulajateni Heikki Kalle. Eesti kirjandusega laiemalt ja luulega kitsamalt on Heikki Kalle suhe väga tihe, ta on loonud taustamuusikat luulekavadele ja teinud koostööd selliste eesti autorilaulu tippudega nagu Riho Sibul, Tõnis Mägi, Tuuli Velling ja paljud teised.

Nagu varemgi juhatab  tänavugi Kirjandusõhtuteesinemisi sisse ja esitab soojenduseks oma loomingut Kaupo Meiel, kellelt ilmus hiljuti neljas luulekogu „Pursata Vesuuvile“ ja peatselt on trükist tulemas essee- ja kriitikakogu „Turg on jumal“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles