Mardikajaht kartulimaal

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulimardikas hakkab toimetama keskpäeval ja ilusa ilmaga, tema hea isuga järglased jätavad lehtedest järele vaid rootsud.
Kartulimardikas hakkab toimetama keskpäeval ja ilusa ilmaga, tema hea isuga järglased jätavad lehtedest järele vaid rootsud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Napsti! Järgmine kollase-mustatriibuline tegelane läheb purki õlivanni võtma. Las mõtleb järele oma järglaste röögatu isu üle, mis kartulikasvatajal harja punaseks ajab.

Samm sammu ja meeter meetri järel vaovahesid pidi matkates on tunne, et see töö ei lõpegi. Ikka päevitavad lehtedel poilaste sugukonda ja Leptinotarsa perekonda kuuluvad vanad, keda jätkub noppida ajast, kui kartulivars mullast pea välja pistis.

Minu lapsepõlves öeldi nende kõvakestaliste tegelaste kohta koloraado mardikas ja kolhoosis maksti nende korjamise eest majandipõllult päris head raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles