Südant tuleb suvel hoida

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevalt meie harjumusele suvel ohtralt grill-liha süüa kõlab soovitus, et liha on omal kohal talvisel toidulaual.
Erinevalt meie harjumusele suvel ohtralt grill-liha süüa kõlab soovitus, et liha on omal kohal talvisel toidulaual. Foto: Ants Liigus

Rassime ja pidutseme, grillime liha ja loputame seda alla alkoholiga, sööme palju toorest toitu – lehtsalatit ja muud värsket, lõbutseme armumängudes. Selline on meie, põhjamaalaste suvi.

“Teeme kõike seda, mida ida meditsiini järgi mitte mingil juhul suvel teha ei tohiks,” ütleb Tiibeti meditsiini terapeut Silva Soobik. Seda öeldes lähtub ta nii nagu oma igapäevatööski Tiibeti pärimusmeditsiini põhimõtetest, mida ta on omandanud Prantsusmaal ja Hispaanias rahvusvahelises traditsioonilise Tiibeti meditsiini akadeemias tiibetlasest õpetaja Nida Chenagtsangi käe all.

“Tiibeti meditsiini asjatundjad vaatavad meie ühiskonna harjumusi hämminguga ega ennusta sellele pikka iga,” lisab Soobik, öeldes, et Tiibeti, Hiina ja ayurveda meditsiini tõed on üsna ühesugused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles