Politsei tabas Pärnu lähedal suurreidil neli roolijoodikut

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik autojuhi joovet kontrollimas. Foto on illustreeriv.
Politseinik autojuhi joovet kontrollimas. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Politsei tabas täna hommikul Pärnu lähiümbruses toimunud kontrollreidil neli roolijoodikit.

Sõidukijuhtide võimalikku joovet kontrolliti kell 7-9 neljas piirkonnas, sohvreid ei kontrollitud mitte ainuüksi põhimaanteedel vaid ka vastava piirkonna väiksematel teedel.

Kokku kontrolliti 856 juhti, kellest neljal tuvastati sõiduki juhtimisel lubatud alkoholi piirmäära ületamine.

Pärnust Reiu pool kontrolliti 30 juhti, kellest ühel tuvastati ühes liitris väljahingatavas õhus  alkoholisisaldus 0,25–0,74 milligrammi.

Tallinna pool kontrolliti 289 juhti, kellest ühel tuvastati ühes liitris väljahingatavas õhus  alkoholisisaldus 0,25–0,74 milligrammi.

Haapsalu pool kontrollitud 485 juhi seas oli kaks roolikeerajat, kel tuvastati ühes liitris väljahingatavas õhus alkoholisisaldus 0,10–0,24 milligrammi.

Tammiste pool kontrollitud 52 juhist olid kõik kained.

Liiklusseaduse järgi ootab juhte, kelle kelle ühes grammis veres on alkoholisisaldus 0,20–0,49 milligrammi või ühes liitris väljahingatavas õhus alkoholisisaldus 0,10–0,24 milligrammi, karistus kuni 100 trahviühikut või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmine kuni kuue kuuni.

Kui juhi ühes grammis veres on alkoholisisaldus 0,50–1,49 milligrammi või ühes liitris väljahingatavas õhus alkoholisisaldus 0,25–0,74 milligrammi, võidakse karistada rahatrahviga kuni 300 trahviühikut, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles