Suveaarial kõlab Strauss

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul esinevad Pärnu Eliisabeti kirikus muusikateatrifestivali Suveaaria raames sopran Kai Kallastu ja Andrus Kallastu (klaver). Kavas on Richard Straussi „Neli laulu“ op. 27, „Kuus laulu“ op. 68 ja „Neli viimast laulu“.

Sopran Kai Kallastu on õppinud laulmist Metropolia ülikoolis Soomes ja osalenud paljudel meistrikursustel. Tema õpetajad on olnud Malle Raid, Matti Pelo, Johanna Bister ja Irina Gavrilovici. Kai Kallastu on esinenud ooperilaulja, muusikateatriartisti, kammermuusiku ja mitme orkestri solistina. Tema repertuaar hõlmab teoseid renessansist nüüdismuusikani ja ta on olnud mitme helilooja eksperimentaalsete vokaalteoste esmaesitaja.

Helilooja ja dirigent Andrus Kallastu on teinud koostööd paljude muusikutega Eestis ja mujal Euroopas ning olnud muusikafestivalide ja kollektiivide kunstiline juht Eestis ja Soomes. Interpreedina on ta esitanud teoseid gregoriaanikast ultramoodsate interdistsiplinaarsete kompositsioonideni, olnud barokk- ja klassikalise muusika interpreet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles