Maisipõllud üllatavad Lõpel hiiglastega

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Lõpe Agro taimekasvatusjuht Vello Simmulmann on seda meelt, et kõrgelt üle pea kasvanud mais on esimese aasta kohta uhke tulemus.
OÜ Lõpe Agro taimekasvatusjuht Vello Simmulmann on seda meelt, et kõrgelt üle pea kasvanud mais on esimese aasta kohta uhke tulemus. Foto: Ardi Truija

Kuigi Lõpe Agro põldudel valitseb suur vihmanälg, üllatab Rabavere maisipõld naabruses elavaid kohalikke elanikke – põlluserv näeb välja nagu kõrge tumeroheline müür, kus taimede kõrgus kohati üle 2,5 meetri.

„2,5 meetri kõrgune mais on uhke mais,“ pakkus OÜ Lõpe Agro taimekasvatusjuht Vello Simmulmann. Maanteede ääres teisi maisipõldusid vaadeldes ilmneb, et täiskasvanud inimene maisipõllul naljalt ära ei eksi. Rabavere küla põllul on aga mais kõrge ja jäme nagu bambus ning selle sisse kõndima minnes võib eksida.

Mais on kultuur, mis nõuab väga palju väetist. Maisi puhul kasutatakse väetisena kõige sagedamini läga. Lõpe Agro laotab oma põldudele kanasõnnikut ja sealäga. “Kasvatame maisi esimest aastat. Et ta tahab palju väetist, laotasime sellele sealäga,” lausus Simmulmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles