Uuslavastus väärtustab helget vananemist

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Rüütel, Helene Vannari ja Feliks Kark näitavad Endla uuslavastuses, et vananeda saab väärikalt ja elurõõmu säilitades.
Raivo Rüütel, Helene Vannari ja Feliks Kark näitavad Endla uuslavastuses, et vananeda saab väärikalt ja elurõõmu säilitades. Foto: Mats Õun

Täna esietendub Endla teatri suvehooaja teise uuslavastusena Ronald Harwoodi “Kvartett”, lavale tulevad vanema põlve armastatud näitlejad Lii Tedre, Helene Vannari, Feliks Kark ja Raivo Rüütel.

“Kvartett” on lugu endistest ooperilauljatest, kes kunagi moodustasid kuulsa ja hinnatud kvarteti. Nüüd elavad lauljad muusikainimestele mõeldud vanadekodus, kus neil palutakse ühiselt üles astuda galakontserdil ja esitada katkend ooperist “Rigoletto”.

Kuulus kvartett saab küll uuesti kokku, ent nende läbisaamine ei ole kiita. Elustub ühine minevik, hetked laval, suhete keerdkäigud. Verdi galakontsert ja teine keskkond on aga hea võimalus ja põhjus pöörata oma suhetes uus lehekülg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles