Taluperemees jäädvustas kohalikud prominendid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lova talu peremees Ülo Kirt modelleeris küla värvika seltskonna ja pani neile nende iseloomuliku elatusvõimaluse järgi ühiseks nimetajaks “Võiste korilased”.
Lova talu peremees Ülo Kirt modelleeris küla värvika seltskonna ja pani neile nende iseloomuliku elatusvõimaluse järgi ühiseks nimetajaks “Võiste korilased”. Foto: Ants Liigus

Neid on viis: Väike-Villu, Kaido, Gori, Reps ja Satikas. Nad on kohalikud prominendid, keda Võiste kandi rahvas teab hüüdnime järgi ja nägupidi. Hapukurgifestivali ajal on nende pead näitusel.

See ei tähenda, nagu oleks keegi mehed pea võrra lühemaks teinud. Võib-olla hoopis pikemaks kasvatanud ajast, kui Lova talu peremees Ülo Kirt neid oma ateljees modelleeris.

Napilt kolm nädalat enne näitust, 20. augustit, on tuntud kiviraiduril ja vähetuntud kujuril eksponeerimiseks esitlusvalmis üks pea, Väike-Villu oma, töödeldud roostevärviga ja asetatud lilleõie allapoole avanevaid kroonlehti meenutavale alusele. Teised on veel kipsvalged, kuigi neile iseloomulikud alused on meister lõpmatust vanarauavarust juba peadele alla sättinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles