Kolmandat korda autoroolist tabatud juhtimisõiguseta juhti karistati arestiga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Eile Pärnumaal tabatud autojuht, kel puudub juhtimisõigus, peab oma tegude üle arestimajas järele mõtlema 15 ööpäeva. Sel aastal oli see kolmas kord, kui politsei ta roolist eemaldas.

Eile kell 13.35 peatas politsei Vändra lähedal kontrollimiseks sõiduauto, mille roolis oli 43aastane mees, kel puudus juhtimisõigus. Mehele oli see sel aastal juba kolmas kord politseile auto roolis vahele jääda. Selgi korral kõrvaldati ta juhtimiselt ja toimetati Pärnusse politseijaoskonda, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak.

Tänavu jaanuaris ja märtsis oli talle samasuguste rikkumiste eest karistuseks määratud rahatrahv, kuid trahvid on mehel tasumata. Nii pidaski politsei õigeks taotleda talle seekord kohtult karistuseks aresti, sest varasemad karistused ei olnud mehe käitumist mõjutanud.

Pärnu maakohus määras mehele karistuseks viisteist ööpäeva aresti.  

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees peab oluliseks, et õigusrikkumisele järgneb kiirelt karistus: mehe tabamisest kuni kohtu tehtud otsuseni kulus 2,5 tundi.

„Mees oli perega teel Pärnusse puhkama, kuid nii tema kui pere puhkus jäi lühikeseks. Murelikuks teeb, et pereisa kujundab oma vastutustundetu käitumisega pere nooremate liikmete harjumusi ja vildakaid väärtushinnanguid,“ mõtiskleb Peremees. Ta märgib, et mees on kunagi küll juhtimisõigust omanud, kuid see õigus on temalt aastaid tagasi ära võetud ja ta ei ole astunud ühtegi sammu, et seda õigust taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles