Kasta muru korralikult

, K-rauta aiakaupade tootejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põua ajal tuleks muru kasta põhjalikult.
Põua ajal tuleks muru kasta põhjalikult. Foto: Urmas Luik

Muruvaip püsib kaunis roheline vaid siis, kui selle eest pidevalt hoolitseda. Põuaperioodil tuleks muru turgutada kastmisega. Kastma peaks pigem harvem ja korralikult, sest sage ja ebapiisav kastmine meelitab muru juured pindmisse kihti ja on murule kahjulik. Peab arvestama, et ka väga tihe kastmine võib murule karuteene teha ja toitained mullast hoopiski välja viia.

Muru tuleks niita siis, kui selle kõrgus on umbes kümme sentimeetrit, niitmise järel peaks muru kõrguseks jääma neli-viis sentimeetrit. Kuival ajal on soovitatav lasta murul kõrgemaks kasvada, sest nii loob muru endale varju ja takistab kuivamist. Mis tahes perioodil ei tohiks muru liiga lühikeseks lõigata. Arvestada tuleb, et liiga madalalt niidetud muru tekitab mättaid ja muld võib õhupuuduse all kannatama hakata.

Niitmiste intervall sõltub paljudest teguritest: kasvu kiirusest, mis omakorda sõltub mulla viljakusest, niiskusest ja muru liikidest. Samuti muru otstarbest, näiteks ilumuru peab tihedamini niitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles