Politsei tabas Pärnus tegutseva vargajõugu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Viimastel nädalatel on politseile teada antud mitmest, eelkõige Pärnu ranna rajoonis toimunud vargusest. Kaaslinlaste tähelepanelikkus ja politsei järjepidev töö viisid tulemuseni ning 17aastane noormees peeti kahtlustatavana kinni ning võeti vahi alla. Kahtlustus on esitatud veel viiele isikule.

Viimase nädala jooksul on hommikused politseiteated sisaldanud ridamisi teateid Pärnus toime pandud vargustest. Sisse on murtud ranna rajooni kioskitesse ja varastatud alates kartulikrõpsudest kuni kassarahani. Majutusasutuste lähedal on parklates varastatud nii sõidukitest kui ka sõidukite küljest asju, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak.

Varguste toimepanemises kahtlustatavana pidas politsei kinni 17aastase kohaliku noormehe, kelle vahistamist Lääne ringkonnaprokuratuur kohtult taotles. Kohus otsustaski noormehe vahi alla võtta. Käimasoleva kriminaalmenetluse osas saame esialgu rääkida kümmekonnast vargusepisoodist, mis on tõenäoliselt toime pannud sama seltskond. Kõnealuse kriminaalmenetluse raames on peale vahi alla võetud noormehe kahtlustus esitatud veel viiele inimesele. Sellesse ringi kuulub nii alaealisi kui ka täiskasvanuid ja kõik nad on varemgi toime pannud süütegusid.

Saatuslikuks sai noorukitele 31. juuli hommik. Selle päeva varahommikul üritati sisse murda ranna rajoonis asuvasse kioskisse, kuid turvasüsteem käivitus ja tegu jäi lõpule viimata. Õnne prooviti kesklinnas asuva kioskiga, kuid selgi puhul jäi asi pooleli, sest möödujad märkasid kahtlast tegevust ja teavitasid politseid. Selsamal hommikul õnnestuski 17aastane noormees koos kaaslastega tabada.

Varguste osas on käimas kriminaalmenetlus, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur ja kohtus süüdimõistmise korral võib karistus küündida kuni viieaastase vangistuseni.

Pärnu politseijaoskonna juht Tõnu Kivis kiidab nii kaaslinlasi, kes oma tähelepanekutest politseile teada andsid, kui ka kolleege, kelle hea koostöö tulemusel pahategijad õnnestus tabada. „See, kui ühiste jõupingutuste tulemusel suudame varastele jälile saada ja nende teod päevavalgele tuua, on võit paljude jaoks, nii linlased kui ka külalise tunnevad end turvalisemalt. Osa varastatud asjadest on kätte saadud ja osa neist on omanikele tagastatud.“

Lääne prefektuuris on selle aasta seitsme kuuga registreeritud  979 vargust, neist Pärnumaal 431, neist omakorda 220 Pärnu linnas. Lääne prefektuur on prokuratuuri saatnud sel aastal 295 vargusi puudutavat kriminaalasja, mille kohtueelne uurimine on lõpule viidud ning neist 131 on Pärnumaal toime pandud, millest omakorda 90 seonduvad Pärnu linnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles