Pärnu mereäärne saab tennisistide hotelli

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Pärnu linnavolikogu kehtestab menetluses oleva Karja 97 detailplaneeringu, rikastub mereäärne uue majutusasutuse võrra. Praegu on tulevane hotelliala hoonestamata.
Kui Pärnu linnavolikogu kehtestab menetluses oleva Karja 97 detailplaneeringu, rikastub mereäärne uue majutusasutuse võrra. Praegu on tulevane hotelliala hoonestamata. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus saatis volikokku eelnõu, et kehtestada Karja 97 kinnistu detailplaneering, mis muudab osaliselt kehtetuks Tammsaare puiestee 37 ja 39 kinnistu ja nendega piirneva maa-ala detailplaneeringu.

Planeeritav ala asub A. H. Tammsaare puiestee ja mere vahelisel alal Karja tänava pikendusel ning kujutab endast 1632 ruutmeetrit hoonestamata ala tennisehalli vahetus läheduses.

Detailplaneeringu koostamise ülesanne on rajada krundile puhkemaja, mis oleks mõeldud sportliku eluviisiga külastajatele, tagades hoonest otsepääsu tenniseväljakutele.

“Plaanitud puhkemaja tüüpi majutusasutus toetab tennisehuviliste väliskülaliste pikemaajalist viibimist Pärnus ja soodustab sporditurismi arengut,” öeldakse eelnõu seletuskirjas. “Kavandatav lahendus loob paljudele tennisehuvilistele Pärnus viibimiseks varasemaga võrreldes oluliselt paremad majutustingimused.”

Detailplaneeringu projekti avalikul tutvustamisel sellele vastuväiteid ja parandusettepanekuid ei esitatud.

Hoone ehitusalune pind ei tohi ületada 490 ruutmeetrit, hoone lubatud suurim kõrgus on maapinnast 13,5 meetrit. Maapealseid korruseid on kavandatud neli.

“Esialgu on hoone lubatud ehitada ka madalamana, kuid mitte alla kolme maapealse korruse,” öeldakse planeeringus.

Hoonesse on lubatud rajada hotell, motell, külalistemaja või hostel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles