AS Raju ja riik ei leidnud Sindi paisu osas ühist keelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohtu soovitusel alustas AS Raju Sindi paisu elektrijaama küsimuses keskkonnaameti ja keskkonnaministeeriumiga läbirääkimisi, ettevõtte hinnangul ei pakkunud amet ühtegi konkreetset lahendust ja läbirääkimised on lõppenud.

“Oleme vaidlustanud kõik keskkonnaameti langetatud otsused Sindi paisu küsimuses kohtus, sest oleme veendunud, et meie kavandatav tegevus ei ole vastuolus kehtiva seadusandlusega. Ühtlasi juhime tähelepanu, et keskkonnaameti langetatud otsuste tulemusena on meilt võetud ära võimalus kasutada Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi vahendeid kalade rändetingimuste parandamiseks,” ütles AS Raju arendusprojektide juht Andres Õis.

“Kohtu soovitusel alustasime läbirääkimisi, mille teema oli Raju kavandatava tegevuse lubamine või rajatise võõrandamine, mis võimaldaks riigipoolse tegevuskava elluviimist. Raju pakutud tegevuskava, milleks oli hüdroelektrijaama rajamine koos loodusliku kalapääsu ja seirejaama väljaehitamisega ning olemasoleva kalapääsu rekonstrueerimisega, ei peetud mitte mingitel tingimustel võimalikuks ellu viia,” rääkis Õis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles