Pärnumaa 4H käis Karjamaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 9. augustil alustasid 4H Pärnumaa noored Pärnust sõitu Ida-Virumaale Karjamaale, et veeta neli toredat päeva Eesti 4H suvepäevadel.

Osalema tulid klubide Jõõprekad, EAS (Häädemeestelt), Ühikarotid (Paikuselt), Sindila, Kärmed Tootsikad, Pärnjõe ja Vihtrakad liikmed. Noortega tegelesid Ülle Varik, Riina Kappak ja Inga ning Ülo Raudsepp.

Suvepäevadel osales kuus piirkonda ja ligikaudu 300 noort. Peale Eesti noorte olid kohale sõitnud Läti ja Soome 4H noored ning veel kaks IFYEt Austriast ja Šveitsist. Kuna lätlastega on Pärnumaa piirkonnal juba varasemast head suhted, oli neid väga tore taas näha ja tulevikuks uusi plaane teha.

Kõik noored said osaleda spordivõistlustel, meisterdada töötubades ja võtta osa õhtuprogrammidest. Esimesel õhtul olid noored ja juhendajad Peipsi järve imelisel liivasel rannal, et anda 4H tõotus ja mängida kaasa Hawaii programmis, mille korraldasid noorteaktiivi liikmed.  Õhtu oli väga soe, järves põlesid tõrvikud, taevasse tekkis vikerkaar – see oli imeline. Loomulikult ei möödunud õhtu diskota. Esimese päeva emotsioonid sai endast korralikult välja tantsida.

Tore, et alati kõlab laagrites 4H laul, nii heisati kõikidel päevadel lipp just 4H hümni saatel. Päev möödus töötubades ja järves ujudes. Õpiti selgeks ühistants. Õhtuprogrammiks oli telesaate „Me armastame Eestit“ eeskujul välja mõeldud mäng „Me armastame 4Hd“, kapteniteks 4H tegevjuht Küllike Altenberg ja 4H vilistlane Ragnar Kekkonen. Kuna võistkondade liikmed pidevalt vahetusid, said peaaegu kõik kaasa mängida ja oma teadmised ning loovuse humoorikates mängudes proovile panna.

Õhtu lõppes köieveoga, kus juhendaja Ülo Raudsepp osales mõlemas võistkonnas, sikutas mõlemale poole ja seega tulemuseks viik. Rõõmu jätkus veel magama minneski.

Loomulikult oli tore ka kolmas laagripäev. Taaskord osaleti töötubades ja käidi ujumas. Õhtul tantsiti diskol ja nauditi päeval meisterdatud küpsisetorti. Kuigi õhtul andsid korraldajad noortele äikesetormihoiatuse ja juhised, mida sellises olukorras teha, õnneks tormi ei tulnud ja telgid-magamiskotid jäid kuivaks.

Viimasel päeval sõitis laagriseltskond Jõhvi noortepäevale „Jää liikuma“. 4H eest esineti suurel laval: tantsiti ja lauldi, et uusi liikmeid leida. Keskväljakul võis osaleda orienteerumismängus ja õhtul auhindu võita.

Noorte silmad lõid särama, kui lavale astus Karl-Erik Taukar koos bändiga. Autogrammid ja pildid tehtud, elati kaasa uuele esinejale. Lavale tuli Genka. See oli ühtlasi õhtu ja kogu laagri nael. Koju jõuti hilistel öötundidel.

Suur tänu Ida-Virumaa piirkonna laagri korraldajatele Janikale, Marikale, Mirjamile, Margitile.

Sellest suvest võeti kaasa uued sõbrad, liiv taskutes kena Peipsi järve rannast, selgeks said 4H hümn ja 4H mäng indiaca. Noored jõudsid koju küll väsinuna, aga väga hea tujuga.

Kindlasti läheme laagrisse ka järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles