Rikkama, targema, kaunimana

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Suve lõpupoole näib Pärnu linn kuidagi eriti tühi, sest turistide hordid on jalga lasknud ja tänavaile kondama jäänud neist vaid mõni, kohalikud on puhkusehooaja lõppenuks kuulutanud ja on kodused või töised. Nii mõjubki suvepealinn viimasel suvekuul üpris mahajäetuna, välja arvatud ühel nädalavahetusel, kui toimub tänavafestival Augustiunetus.

Augustiunetud kogunesid sel aastal Pühavaimu, Supeluse tänavale, Tammsaare puiesteele ja Rannaparki ning mujalegi juba viiendat korda. Nii osalejate kui rahva ülisuur huvi ei näita vaibumise märkigi. Seega tuli laupäeva õhtupoolikul ranna rajooni hõivanud inimhulkade lainetamist vaadates lausa imestus peale, et meid on Pärnus nii palju.

Üheõhtukohvikud, suuremad ja väiksemad kontserdid, (:)kivisildniku ja Jüri Kolgi luuletused, Kristian Saksa äärmiselt kaunis solargraafianäitus kunstnike maja keldris, diskod, sport, lugematud kohtumised vanade sõprade ja uute tuttavatega ning veel väga palju seda, teist ja kolmandat, millest jõudis osa saada ja millest ei jõudnud – kõigest sellest sai augustikuu kolmandal laupäeval kordumatu sündmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles