Varbla rannast leiab Hundimaja

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moodne räästasteta viilkatusega poolteisekorruseline puitmajakomplekt (arhitekt Mart Kadarik) on ehitatud nii, et ühes majas elab Epp oma perega ja teine on turistidele.
Moodne räästasteta viilkatusega poolteisekorruseline puitmajakomplekt (arhitekt Mart Kadarik) on ehitatud nii, et ühes majas elab Epp oma perega ja teine on turistidele. Foto: Silja Joon

Hundimaja perenaine, surfar, instruktor ja instruktorite instruktor Epp Hunt pühkis enam kui kolm aastat tagasi pealinna tolmu jalgelt ning rajas Varblasse mere äärde kodu, millest on surfisõpradele, loodusturistidele ja peredele tore puhkemaja kujunenud.

Epp Hunt (43) ütleb, et mõte Varbla mereranda maja ehitada sai teoks 2009. aastal, kui majasõrestik sai ümber tuuletõkke ja ette aknad ning sisse soemüüriga pliidi.

“Maa on mul esiesivanemate kaudu. Roomu talu Tobiase suguvõsa vanad polnud suured põllupidajad,“ räägib Epp. „Pereema Aliide Tobias sai auhindu kauni koduaia eest ja pereisa Gustav tegi valla raamatupidamist, vanem vend õppis Riia vaimulikus seminaris. Sedasi panustatigi talu ostes avarusele ja hektaritele, mitte keskuse lähedusele ja viljakamale pinnasele, mis tolle aja mõistes olnuks suurem väärtus. Talu on tolleaegsetel maakaartidel teistest kaks-kolm korda suurem.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles