Linn ootab kultuuriühingute ja -keskuste toetustaotlusi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsus ootab toetustaotlusi kultuuriühingute ja avatud kultuurikeskuste tegevuse toetamiseks 2015. aastal. Taotlusi ootab linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakond hiljemalt käesoleva aasta 15. septembriks.

Kultuuriühingute toetust antakse kollektiividele, mis tegutsevad rahvakultuuri (koorimuusika, puhkpillimuusika, rahvamuusika, rahvatants, folkloor, harrastusteater, harrastuskunst, käsitöö) valdkonnas ja mis on aktiivselt tegutsenud Pärnu linnas taotluse esitamise tähtajale eelnenud 12 kuu jooksul ning mille huvitegevus toimub vähemalt üheksal kuul aastas üks kord nädalas, teatas linnavalitsuse pressiesindaja.

Toetus jaguneb pearahaks ja saavutustoetuseks. Pearaha antakse huvitegevuse korraldamiseks kollektiivile tegevuses osaleja kohta. Saavutustoetuse eraldamisel arvestatakse kollektiivi osalemist suurüritustel ja ürituste korraldamisel, samuti silmapaistvaid tulemusi üleriigilistel või rahvusvahelistel konkurssidel, võistlustel, ülevaatustel ja festivalidel.

Avatud kultuurikeskuste tegevustoetust antakse juriidilistele isikutele, mis on avatud kultuuritöö põhimõttel tegutsenud Pärnu linnas vähemalt üks aasta.

Toetus on ette nähtud avatud kultuurikeskuse haldamisel või omandis oleva hoone ja ruumide majandamiskulude (küte, elekter, vesi, kanalisatsioon) osaliseks katmiseks, avalike teenuste pakkumise, keskuse töötajate personalikulude ja vahendite soetamise kulude osaliseks katmiseks.

Toetus eraldatakse järgmiseks kalendriaastaks.

Tingimused ja taotluse blanketi leiab Pärnu linna kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles