Nikopensius krooniti Balti ja Läti meistriks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Nikopensius.
Toivo Nikopensius. Foto: Urmas Luik

Mootorratturite mitmepäevasõidu (enduro) Balti meistrivõistlustel tuli Paikuse klubi esinumber Toivo Nikopensius viie etapi kokkuvõttes seenioride konkurentsis ülekaalukalt esikohale ning teenis ühtlasi Läti meistrivõistluste kulla. 169 punkti kogunud Nikopensiusele järgnesid Danielius Žoštautas Leedust 137 ja Jurgis Bergs Lätist 74 punktiga. Pärnakas Egon Üpraus, kes kihutab Stingray Extreme klubi värvides, sai viienda koha.

“Viimasel etapil Tukumsis oli üpris karm sõit, kahel päeval kokku tuli läbida viis 66 kilomeetri pikkust ringi,” ütles Nikopensius. “Võistluse tegi raskeks pidev vihm, mis tekitas rajale raskesti läbitavaid porimülkaid, kus nii mõnigi väiksemate kogemustega sõitja jänni jäi.”

Veteranide arvestuses hoidis Pärnu motoklubi mees Madis Pool kolme etapi järel liidrikohta, kuid õnnetu kukkumine ja luumurd Vidriži endurol ei lubanud tal viimasel võidusõidul starti minna. Hooaja kokkuvõttes kuulub Poolile neljas tulemus ja vaid Paikuse endurol võistelnud Jüri Makarov sai 15 konkurendi seas kaheksanda koha. C-klassis kihutas Nikopensiuse klubikaaslane Endrik Raal viienda koha vääriliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles